Khushi resultaatgerichte aanpak

Het Khushi project streeft vijf doelen na:

  1. Aanvullend onderwijs
  2. Creativiteit stimuleren
  3. Verbetering van de huisvesting
  4. Gezondheid en hygiëne
  5. Vergroten van de zelfredzaamheid

Inhoud van het Khushi project

De kinderen krijgen les in Hindi, Engels, rekenen, handvaardigheid, yoga en sport. Ze krijgen extra voeding: brood, melk en een stuk fruit, zodat ze fysiek aansterken. Daarnaast is er medische begeleiding in de vorm van een periodieke check-up door een dokter en indien nodig worden medicijnen verschaft.
meisje_glimlach jongen_glimlach jongens_tandenborstel

Wat er nodig is voor het Khushi project

De naschoolse opvang brengt de volgende kosten met zich mee: het salaris voor de leraren, het lesmateriaal, het eten en drinken en de medicijnen voor de kinderen. Dit maakt een totaalbedrag van ca 500 euro per maand.

Wat er nodig is voor de school in Rishikesh

Ook besteden we aandacht aan de constructie en uitbreiding van de school. Deze was in zeer slechte staat en moest nodig worden opgeknapt.

Met 500 leerlingen en slechts 5 klaslokalen zaten de kinderen bovenop elkaar. Chaos is het resultaat waardoor de kinderen weinig opsteken van de les en er uiteraard geen ruimte is voor individuele begeleiding.

De school heeft een nieuwe cementlaag gekregen, gaten in muren zijn gedicht en de vloeren zijn weer egaal. De school is opnieuw geschilderd, 2 nieuwe klaslokalen zijn gebouwd en tafeltjes en ventilators zijn aangeschaft. Dit betekent voor de toekomst uiteraard wel afschrijvingskosten en reparatie en onderhoud.

Meer informatie?

School_OpknapwerkWilt u meer informatie over het project in Rishikesh stuur dan een e-mail naar khushiprojects@yahoo.com, of kijk op de website www.khushi.org.in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *