9 juni 2013 – Jacobs en Kouzmenko spelen Onstuimige Romantiek

Zondag 9 juni 2013 15:30 uur – zondagmiddagconcert door Lisa Jacobs en Ksenia Kouzmenko. Het concert wordt ingeleid door Peter Santa.
Lisa-Jacobs_Ksenia-Kouzmenko_5_200x200
BestelLisa Jacobs, viool en Ksenia Kouzmenko,  piano, spelen met als thema “Onstuimige Romantiek” de volgende stukken:

• César Franck: Vioolsonate
  • Eugène Ysaÿe: Extase
  • Claude Debussy: Clair de Lune
Datum concert 9 juni 2013
Tijd 15:30 uur tot ca. 17:00 uur
Plaats Petrus en Pauluskerk, Kerkplein 2, Soest

Lisa-Jacobs_1_450x450Lisa Jacobs (1985) wordt wel gezien als de opvolgster van Janine Jansen. Op zesjarige leeftijd begon zij met vioolspelen. Op haar zeventiende debuteerde ze bij het Koninklijk Concertgebouworkest olv Riccardo Chailly. In 2006 studeerde zij af aan het Conservatorium van Amsterdam met een 10 met onderscheiding. Lisa won in haar stormachtige carrière reeds meerder internationale concoursen, waaronder de lordens Viooldagen, het Prinses Christina Concours en in 2005 het Jascha Heifetz Concours, waar zij ook de publieksprijs in de wacht sleepte. In 2008 won zij de publieksprijs van het Grachtenfestival in Amsterdam.

Ksenia-Kouzmenko_2_300x300Ksenia Kouzmenko (Minsk, 1971) studeerde in 1989 cum laude af aan het National Music Academy in Minsk en behaalde er in 1994 eveneens cum laude haar Masters Degree als piano soliste en in begeleiding en kamermuziek. De lijst van beroemde concertzalen waar zij met even beroemde orkesten heeft gestaan is lang. Uit het juryrapport van het Trompconcours: “Ksenia Kouzmenko is een overtuigende performer, bij wie het elegante gebaar steeds in dienst staat van de muziek”.

Het concert wordt ingeleid door Peter Santa (1967). Na een veelzijdige en internationale carrière als dirigent en violist is Peter thans dirigent en artistiek leider bij het Amsterdam Chamber Orchestra. Het orkest heeft internationale tournees gemaakt met grote solisten als Menahem Pressler, Augustin Dumay, Antonio Menesses en Helen Donath. Op charmante en onderhoudende wijze zal Peter Lisa Jacobs en Ksenia Kouzmenko en de door hen te spelen stukken bij u introduceren.

BestelVoor slechts € 15 per persoon (kinderen tot 15 jaar € 10!) kan men in een sfeervolle ambiance genieten van een ensemble van wereldklasse. Na afloop van het concert is het mogelijk de musici te ontmoeten onder het genot van een aperitief en een hapje. Ook kan het concert gecombineerd worden met een speciaal “Mozart Diner” na afloop in Grand Café De Lindenhof of in het DLC-Café. Beiden etablissement dragen zowel dit voor Soest en omgeving muzikale initiatief als ook het goede doel een warm hart toe.

• Voor het bestellen van toegangskaarten klikt u “hier”.
  • Voor het reserveren van een Mozart Diner bij de Lindenhof of DLC klikt u “hier”.

4 reacties op “9 juni 2013 – Jacobs en Kouzmenko spelen Onstuimige Romantiek

1. Pingback: Lions Club Eemland presenteert zondagmiddagconcerten voor het goede doel | Lionsclub EemlandLionsclub Eemland

2. Pingback: Dauwtrappen hemelvaart Soest 2013 met fantastisch ontbijt | Lionsclub EemlandLionsclub Eemland

3. Knap uitgevoerde muziekstukken in een goed gevulde kerk.
    De borrel erna was ook er gezellig en druk bezocht.

4. Genoten van deze geweldige violiste, een waar talent en een mooie combinatie met piano, ambiance goed, enthousiast publiek en goed georganiseerd, ik kijk uit naar het volgende concert in oktober, zeer de moeite waard.
    BU